یکی از عواملی که اعتماد را از بین می‌برد و زندگی را به سمت تباهی می‌کشاند، دروغ گفتن زوجین به یکدیگر است. 
 

مقدمه 

یکی از زیباترین جلوه های زندگی را می‌توان در زندگی مشترک جستجو کرد. این نهاد ارزشمند باعث آرامش و لذت دو چندان فرد از زندگی می‌شود، به شرطی که از خطرات و آسیب های موجود در امان بماند. نهاد خانواده در معرض خطراتی است که می‌تواند صفا، صمیمت و عشق را از زندگی حذف کند و استواری و پویایی را از بین ببرد. پس دانستیم که در ارتباط زناشویی موانعی بر سر راه قرار می گیرد، که البته رفع آن ها تنها به خود همسران بستگی دارد و کاملاً دو طرفه است و با تلاش خود باید آنها را رفع کنند تا دوام و لذت خاصی در زندگی خود بوجود بیاورند.

شما با رویاپردازی نمی‌توانید خوشبخت باشید، خوشبختی را با تلاش کردن به دست آورید. و یکی از بهترین اقداماتی که برای خوشبختی می توانید انجام دهید، شناسایی عوامل مخرب در زندگی است. ما می‌خواهیم در این نوشتار به دشمن های که آسیب رسان به زندگی مشترک هستند اشاره کنیم تا با شناخت آنها بتوانید مشکل را برطرف سازید. 
 

دشمنانی که زندگی شما را تهدید می کنند

1. بی توجهی به همسر
یکی  از دشمنان بزرگی که زندگی زن و شوهرها را تهدید می کند، بی توجهی است. در این جا منظور از توجه کردن این نیست که شما برای همسر خود گل بخرید و یا هدیه بدهید بلکه تنها نگاه کردن به همسرتان است که گاهی می تواند خیلی بیشتر از آنچه که تصور می کنید، تاثیر خوبی در زندگی تان بگذارد. باید دقیق باشید و به تمام حالات همسرتان توجه داشته باشید تا احساس امنیت پیدا کند. اگر فرد بی اهمیتی باشید و توجهی به این مسائل نداشته باشید باید بگویم که خطر مهمی زندگی شما را تهدید می‌کند و همیشه در حال دعوا و نزاع خواهید بود. 
 
2. قهر کردن
در اختلافات زناشویی اگر افراد مهارت های کنترل خشم و عصبانیت را ندانند، ممکن است که اعمال و رفتار و گفتاری را از خود نشان بدهند که شدت اختلاف آن ها را بیشتر کند و زندگی را به سمت سستی بکشاند. یکی از این رفتارهای اشتباه این است که زن و شوهر بعد از هر اتفاقی از یکدیگر قهر می‌کنند. در حالی که قهر کردن باعث خواهد شد، کانون گرم زندگی به یک زندگی بی روح و مرده تبدیل شود.

سعی داشته باشید تا رفتارهای خود را کنترل کنید و برای مشکلات خود راهی را پیدا کنید و از قهر کردن اجتناب کنید. فردی که از قهر کردن دوری کند مورد رحمت خداوند نیز قرار می‌گیرد. پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند؛ آیا شما را از آن دسته زنان تان که اهل بهشت هستند آگاه سازم؟.. زنی که زود آشتی کند و زنی که هرگاه به شوهرش بدی کند، می‌گوید؛ این دست من در دست توست؛ چشم بر هم نمی‌گذارم تا از من خشنود گردی.[1] 
 
3. دروغ گفتن مانند سم کشنده است
یکی از نیازهای اساسی برای آرامش در زندگی این است که اعتماد در بین زوجین وجود داشته باشد. وجود اعتماد می‌تواند بسیاری از تفکرات آزار دهنده را از زندگی شما دور کند. یکی از عواملی که اعتماد را از بین می‌برد و زندگی را به سمت تباهی می‌کشاند، دروغ گفتن زوجین به یکدیگر است. 

نکته؛ در برخی از موارد جایز است که شوهر به همسرش برای آرامش زندگی دروغ بگوید.  «اسلام کاخ سعادت زناشویی را همیشه بر پا می خواهد، ولی برپایی این کاخ اجازه داده تا در پاره ایی از اوقات، متوسل به دروغ شد. چرا که زن عواطفش لطیف است. و نبایستی او را نومید کرد، و شکرآبی بین دو همسر پیدا شود. پس این دروغ برای بشر سودمند است.» [2] 
 
4. جروبحث های بی مورد
برخی از افراد هستند که عادت کردن به بحث کردن های بی مورد و بی نتیجه، و با این رفتار خود باعث سردشدن رابطه زندگی می‌شوند. برای اینکه آرامش به زندگی شما بیاید باید از مشاجره و مخالفت از همسرتان خودداری کنید. در بسیاری از موارد لازم است سکوت کنید و از بحث کردن خودداری کنید، چون ثمره ای غیر از کینه و کدورت در پی نخواهد داشت. 

در روایات اسلامی بیان شده است که، با ورع ترین انسانها کسانی هستند که جروبحث را ترک می‌کنند، اگر چه بر حق باشند، چرا که جروبحث از اخلاق شیطان است و بذر شر را در دلها می‌کارد.[3]
 
5. توقعات بی مورد 
زندگی زناشویی یک کانون مشترکی برای کمال  و به سعادت رسیدن زن و مرد محسوب می شود. بنابراین برای داشتن آرامش و رضایت از زندگی و رسیدن به کمال که لذت زندگی مشترک به آن است، باید میزان خواسته ها و انتظارات زن و مرد از هم متناسب با قدرت و توان طرف مقابل باشد. وقتی از شوهر یا خانم خود توقعاتی داشته باشید که باعث تکلف و سختی افتادن او شوید، زندگی را برای او سخت میکنید و احساس تنفری از شما پیدا می‌کند. 

توجه: شما یک تیم دو نفره هستید و لازم است برای موفقیت و به کمال رسیدن، در نقش خودتان خوب باشید و برای خوب شدن همسرتان نیز تلاش کنید. 

ادامه دارد...

پی نوشت :
[1] نهج الفصاحه، صفحه 602، ح 3214
[2] کتاب دروغ، آیت الله سید رضا صدر، تهران: روزبه، 1341ش، تک جلدی، صفحه 232 .
[3] منتخب میزان الحکمه، جلد 2، صفحه 916